Handleidingen montage


Op deze pagina staan twee montagehandleidingen voor u klaar. Eerst ziet u de instructie hoe u zelf uw zolen en hakken kunt maken. Daarna volgt de beschrijving voor het zelf vervangen van uw spijkerhakjes ofwel naaldhakken. Klik hier om direct naar de handleiding voor de spijkerhakjes te gaan.

Montagehandleiding zolen en hakken

In 10 stappen maakt u uw schoenen als nieuw. Wij zeggen niet dat het eenvoudig is om zelf uw schoenen te verzolen en/of te verhakken, maar met onze materialen beschikt u wel over de mogelijkheden om dat goed te kunnen doen.

Stap 1

U trekt met een nijptang de oude hakken van uw schoen. Doet u het voorzichtig, anders kan de hele hak loslaten

Stap 2

Van de zolen verwijdert u alle losse delen. Wanneer uw schoenen al eens verzoold zijn, kunt u de oude zolen net zo verwijderen als u met de hakken hebt gedaan

Stap 3

Schuur de zool en hak goed met een middelgrof schuurpapier

Stap 4

Schuur ook de nieuwe zolen en hakken even licht op

Stap 5

Dan lijmt u de te plakken delen allemaal voor de eerste keer in, dus zowel de schoenen als de zolen en hakken smeert u in met lijm. Dit gaat het makkelijkst met een kleine kwast, voor een goede verdeling

Stap 6

Na 10 minuten lijmt u alle delen voor de tweede keer in, op dezelfde manier als hierboven beschreven. Het twee keer inlijmen zorgt voor een betere hechting, dit is dus heel belangrijk

Stap 7

Na weer 10 minuten wachttijd kunt u de delen op elkaar plakken. Probeer er veel druk op te zetten, met een lijmtang of door iets zwaars in de schoen te leggen

Stap 8

De zolen kunt u nu voorzichtig met een goede schaar op maat knippen door langs uw schoen te knippen. Daar krijgt u een mooi resultaat mee

Stap 9

De hakken kunt u op maat snijden met een stanleymes en met een middelgrof schuurpapier even langs de rand schuren voor een mooi resultaat

Stap 10

Tot slot kunt u met een borsteltje of sponsje met zwarte - of kleurloze - schoensmeer langs de rand poetsen om het nog mooier te krijgenVeel plezier met uw "nieuwe" schoenen!

Terug naar bovenMontagehandleiding spijkerhakjes

Met deze handleiding is het niet moeilijk om zelf uw naaldhakjes weer als nieuw te maken. Stap voor stap nemen we u mee, en onderaan vindt u drie afbeeldingen ter verduidelijking van de tekst. Kijk meteen even naar afb. 1 als u zich afvraagt wat een "kokertje" inhoudt ;-)

Stap 1

Trek met een nijptang het hakje wat er nog op zit, zo mogelijk met het spijkertje eraan, uit de hak. Steekt alleen het spijkertje er nog uit, trek deze er dan voorzichtig uit. Wanneer u nu in staat bent om in het kokertje te kijken (zie afb. 2) ga dan naar stap 4.

Stap 2

Wanneer uw highheels nog nooit verhakt zijn, is het mogelijk om het restant spijkertje wat er nog in zit naar beneden te slaan, met een stalen spijker of iets dergelijks. Dit hulpmiddel moet in doorsnee wel kleiner zijn dan het kokergaatje. Wanneer u nu in het kokertje kunt kijken (zie afb. 2) ga dan naar stap 4.

Stap 3

Wanneer uw pumps al eens verhakt zijn, kijkt u waarschijnlijk tegen een dichte koker aan (afb. 3). Het is van belang eerst de koker in de hak vrij te maken (zie afb. 1) zodat het nieuwe hakje erin gespijkerd kan worden. Hiervoor boort u het oude spijkertje eerst weg, ongeveer 1,5 cm. diep.
Let op: het is van groot belang dat de boormachine vaststaat of dat de schoen goed vast staat, bijvoorbeeld in een bankschroef. Wanneer u in het kokertje kunt kijken (zie afb. 2) ga dan naar de volgende stap.

Stap 4

Schuur, liefst met een slijptol of draaibank, het hakje netjes recht zodat het nieuwe hakje goed past. Heeft u dit gereedschap niet, dan kunt u het beste een ijzervijl gebruiken.

Stap 5

Spijker nu het hakje in het lege kokertje. Let wel goed op dat het recht komt te zitten. Wanneer het hakje los blijft zitten omdat de koker te ruim is geworden, kunnen wij hiervoor inzetstukjes leveren. Dit inzetstukje slaat u in de koker van de hak (zie afb. 1) zodat de koker nauwer wordt en het nieuwe hakje wel goed vast blijft zitten.We wensen u een goede reparatie toe!
Terug naar boven